Laminat parke montajı

Laminat parke montajı! Konusu hakkında sizlerden gelen yorumlar!

Bahadır Orman Ürünleri
Laminat parke montajında ilk dikkat edilecek husus zemin düzgünlüğüdür. Zemin düzgün değilse laminat parke markası, ustalık faktörü ne kadar doğru olursa olsun sağlıklı bir montaj yapılamaz. Zeminde ki çok ufak hatalar kapron ve köpük ile giderilebilir fakat büyük bozukluklar şap atılmadan giderilemez. Yâda ince bir ayar vermek istiyorsanız düzeltme şapları hazır satılmakta satın almanızı tavsiye ediyorum.


Ömer Usta
Aynen zemin düz olmalı. Ayrıca çok temiz olmalıdır. Laminat parke montajı ufak çakıl, kum tanecikli, çok tozlu zemin üzerine yapılırsa laminat parke kilitlerinden ses çıkması muhtemeldir.


Ebru Kurt
Arkadaşlar laminat parke kutusunun üzerinde, laminat parke kutularının montaj yerinde daha önceden 48 saat bekletilmesi gerektiğini yazıyor. Önemli olduğunu vurguluyor ama benim ustam yazıldığı gibi yapmadı sorun çıkar mı?


Ahmet Kanburoğlu
Sayın Ebru Hanım okumuş olduğunuz teknik bir açıklamadır. Pratikte uygulanması satıcılar ve ustalar açısından güçtür. Tavsiye edilen eylemin anlamı şudur; satın almış olduğunuz laminat parkenin montaj sahasındaki bağıl neme ve rutubete uyum sağlayabilmesi için daha önceden bekletilmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Örneğin bir yapı marketten laminat parke malzemesi satın aldınız. Evinize getirdiniz. Montaj yapılacak yerde 48 saat bekletmeniz tavsiye edilebilir. Fakat bir dekorasyoncunun böyle bir çalışma yapması olanaksızdır. Ustalarımız laminat parke kutularını bekletmeden direk montaj yaptıklarında genleşme boşluklarına biraz daha özen göstererek bu sorunu aşmaktadırlar.


Yıldırım Er
Laminat parke montajı yapılırken genellikle şilte veya kapron zemine serilirken ustalarımız çok özensiz davranıyorlar. Ya şilte arası açık bırakılıyor yâda üst üste bindiriliyor. Dikkat edilirse montaj daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Şilteler koli bandı ile birbirine tutturulursa çok daha iyi olur.


Nihat Öksüz
Laminat parke montajı yapılırken hatalı panel var mı yok mu diye kontrol eden yok! En nihayetinde fabrikada gözden kaçmış olabilir. Yükleme, boşaltma esnasında kilitler zarar görmüş olabilir. Yâda laminat parke kenarlarının desen kâğıdı çıtlama yapmış olabilir. Sonuç usta evden çıkarken kontrol edip ücretini ödeyen müşteri temizlik yaparken sorunlu laminat parke ile karşı karşıya kalabiliyor…


Sabri Usta
Laminat parke montajında en önemli olan duvar dibi genleşme boşluğunu işin özelliğine göre yeterince bırakmaktır. Bu boşluk laminat parkenin tümü için geçerlidir. Yoksa bir tahta gözden kaçsa ileride sorun yaratabilir. Bir diğeri ise çakma laminat parkelerde aşırı çekiçleme yapmak birleşme kenarlarına zarar verebiliyor. Kapı kenarlarını, kalebodur boru çevrelerini dekoratif sonlamak laminat parke montajının sanatsal boyutudur dikkat edin. En önemlisi ise laminat parke süpürgeliğini tam gönyeli sıfır hata ile kesip çakmaktır.


Adsız
Laminat parke montajında çok kısa parçaların kullanılması doğru değildir. 30- 40 santimden küçük laminat parke parçaları kullanılmamalıdır. Yan yana gelen iki laminat parke ek yerleri arası en az 30 cm olmalıdır. Yan yana gelen laminat parke kesim tarafları aynı hizada toplanırsa laminat parkeniz açma sorunu yapacaktır.

6 yorum :

  1. Her kafadan bir çıkıyor. Herkes bir şey söylediği için bizim de kafamız karışıyor. 2+1 evimin zeminizi parke yaptırmak istiyorum ama bir türlü doğru ustaları bulamadım. geçmişte döşemeler su gördüğü için, şu an zemin çürümeye başladı. Birçok kişi çağırdık ve parkeyi zemin üzerine yapıyoruz diyorlar. zemin üzerine yapmayanlar ise, şap atılması gerek diye bir maliyeti yükseltiyor. zemini söküp, şap atmadan, doğrudan parke döşenir mi?

    YanıtlaSil
  2. Ahmet Kanburoğlu04 Temmuz, 2012

    Maalesef zemini sökerseniz hangi manzara ile karşılaşabileceğiniz belli değil!
    Ana kural zeminin düz olmasıdır, eğer zemin de bozukluk varsa laminat parkeniz esner, esnemeye bağlı kilit sorunları ortaya çıkar!
    Karar sizin sökün!
    Zeminde çok az sorun varsa köpük yada kapron la kurtarabilirsiniz. Çok sorun varsa şap attırın.

    YanıtlaSil
  3. selam benim parkelerim balkon tıkanması sonucu ciddi derecede suya maruz kaldı ve şimdi özellikle ekyerlerinden kabarma yaptı bunu düzeltme şansım varmı yoksa yeniden alıp döşettirmekmi şart

    YanıtlaSil
  4. Ahmet Kanburoğlu13 Ağustos, 2012

    Özellikle laminat parkenizin ek yerlerinde kabarma olduğunu vurguluyorsunuz. Anlamı laminat parkeniz bir şekilde su emerek şişmektedir. Yani basit rutubetlenme değil su kaçması problemi vardır.
    Ne yapılabilir? Laminat parkenizi görmediğim için tahmini tamiratını anlatıyorum. En doğrusu bir ustanın laminat parkenizi görme gerekmektedir.
    Öncelikle laminat parkenizin süpürgelikleri sökülmelidir. Duvar dibinden bir sıra laminat parke sökülerek parkenizin altında su yâda nem var mı araştırılmalıdır. Eğer su yoksa laminat parkeniz kabardığına göre genleşme sorunu olmuştur. Laminat parkeniz tüm duvar diplerinden 15 mm boşluk bırakılana kadar kesilerek parça kesit alınmalıdır. Artık laminat parkeniz tabana oturacaktır.
    Yok, eğer duvar dibinden laminat parkenizin altında su olduğunu yâda su girdiğini tespit ederseniz. Önce laminat parke sökülmelidir. Laminat parke kurutulmalıdır. Sonra zemin tamamen kuruyana kadar beklenilmeli ve de tekrar montajı yapılmalıdır. Not: şilte ve pervaz değiştirilmelidir. Çok fazla deformasyon varsa laminat parkeniz tamamen değiştirilmelidir. En nihayet buna laminat parke ustanız karar verecektir.

    YanıtlaSil
  5. zemine sap atılacak denildi bizde attırdık ama yinede endişelerimiz var her kafadan ses çıkıyor atılan şapında pek iyi olduğunu düşünmüyoruz acaba altına köpük koyulması faydalımıdır yanıtlarsanız sevinirim ayrıca evimiz müstakil

    YanıtlaSil
  6. Ahmet Kanburoğlu26 Ekim, 2012

    Köpük yada kapron kullanılması şilteye göre tabi ki daha iyi sonuçlar doğurur.
    5mm şilte satın almanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Dikkat: Yorum yâda sorunuzu gönderirken, yorum kutusuna yazınızı yazın.
Sonra; Yorumlama biçimi kutusundaki Profil Seçin Butonundan Name/URL linkini seçerek sadece adınızı yazın.
Yorum Göndere Basın!
Eğer yayınlanmaz ise tekrar Yorum Göndere Basın
Görüşlerinize önem veriyoruz!