Su altında kalan laminat parke, ahşap parke, rabıtalı parke ürün tamiri

Su basması parke dekorasyon sektöründe en sık karşılaştığım, en yüksek tahribata neden olan sorundur. Parke dekorasyon ürünlerinde su basma sorununun yarattığı zayiat; su miktarı ve su altında kalma süresi ile doğru orantılıdır. Laminat parke, lamine parke yâda ahşap parke ürünlerinden birisi uzun bir zaman tamamen su altında kaldı ise ne yapabiliriz? Tamir yöntemi nedir?

Evinizdeki, iş yerinizdeki laminat parke her hangi bir sebep ile su altında kaldıysa;

  1. Laminat parkenizin üzerine az miktarda su döküldüyse, dökülen su laminat parkenizin altına şilte ve betona işlemediyse; Anında laminat parkenizi kurulayın! Laminat parkenizi havalandırarak tamamen su ve rutubetten arındırın!
  2. Laminat parkenizin üzerine çok miktarda su kaçtıysa, su laminat parkenizin altında ki şilteye, betona kadar işlediyse; Anında laminat parkenizin sökülmesi gerekmektedir. Sökülen laminat parke iyice kurutulduktan sonra tekrar montajı yapılmalıdır. Şilte ve süpürgelikler tekrar kullanılamaz! Zayi olan laminat parke aynı renk aynı marka laminat parke ile değiştirilmelidir.
  3. Laminat parkeniz uzun bir zaman su altında kaldıysa! Su altında kalmaya bağlı ciddi şişmeler yaşandıysa, laminat parkeniz asli özelliğini yitirdiyse, laminat parke kilitleri su emerek kullanılamaz hale geldiyse; Laminat parke sökülerek atılmalıdır. Laminat parke zemini iyice kurutulmalıdır. Zemin kurutulmadan laminat parke montajı yapılamaz.

Ahşap parke, masif parke yâda lamine parke ürünü tabana direk montajı yapıldığı için su basması sorunu ile karşı karşıya kalındığında; Tabana işlemeyen su problemlerinde kurulama, kurutma ve de havalandırma yapılmalıdır.
Su tabana geçtiyse ahşap parke, masif parke, lamine parke kabaracaktır. Kabaran ahşap parke, masif parke kurutulup montajı yapılabilir. Lamine parke çok hassas bir üründür kurutulup montajı biraz daha zayiatlı ve de zordur. Uzun bir zaman su altında kalan asli özelliklerini kaybeden ahşap parke, masif parke, lamine parke kullanılamaz yenisi ile değiştirilmelidir. Sökülen ahşap parke, masif parke, lamine parke zemini iyice kurutulmalıdır.

Rabıtalı çam parke su altında kaldıysa; Basit su dökülmelerinde kurulama, kurutma ve de havalandırma yapılmalıdır.
Rabıtalı çam parkenin yapı özelliği gereği beşe beş ızgara üzerine montajı yapıldığı için su basmalarında beş santimetre ızgara tamamen su ile dolacaktır. Öncelikle bu su tasfiye edilmelidir. Daha sonra koku, rutubet ve çürümenin engellenmesi için rabıtalı parke iyice havalandırılarak kurutulmalıdır.
Nasıl mı?
Önce rabıtalı parke üzerinden otuza otuz kesitler gerektiği kadar açılmalıdır. Bu kesitlerden su iyice tavsiye edilmelidir. Rabıtalı parke havalandırılmalıdır. Kurutulmalıdır! Daha sonra bu kesitlere aynı ebat rabıtalı parke çakılmalıdır. Süpürgelikler tamamen değiştirilmelidir. Sonra rabıtalı parke tekrar silinip cilası atılmalıdır.
Yazan: Ahmet Kanburoğlu

Rabıtalı çam parke, su basması sorunu ve de tamiri yapılırken çekilen aşağıda ki fotoğrafları inceleyin!












Rabıtalı çam parke üzerine laminat parke montajı yapılmış ve de evi su basmış tamiriyle ilgili videodur!


Benzer Makaleler


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Dikkat: Yorum yâda sorunuzu gönderirken, yorum kutusuna yazınızı yazın.
Sonra; Yorumlama biçimi kutusundaki Profil Seçin Butonundan Name/URL linkini seçerek sadece adınızı yazın.
Yorum Göndere Basın!
Eğer yayınlanmaz ise tekrar Yorum Göndere Basın
Görüşlerinize önem veriyoruz!