Laminat parke ürününün kısa zamanda sevilmesi ve parke dekorasyon sektöründe aranan ürün olmasının nedenleri nelerdir?

Laminat parke ürünü, parke dekorasyon sektörüne 1980’li yılların başlarında İsveç’te geliştirilerek girmiştir. Kısa bir zaman sürecinde kalitesini, sağlamlığını, dekoratif görünüm çeşitliliğini geliştirmiş, en çok satılan parke dekorasyon ürünleri arasında zirveye çıkmıştır.

Laminat parke ürününün kısa bir zaman içerisinde hızla yükselmesinin, aranan, talep edilen ürün olmasının haklı nedenleri vardır. Laminat parke ürünü parke dekorasyon sektöründe neden bu kadar sevilmiştir? Yapı dekorasyon ve konut sektöründe aranan ürün olmasının nedenleri nelerdir? Bu soruların yanıtlarını alabilmeniz için laminat parke ürününün olumlu tüm özelliklerini bilmeniz gerekmektedir. Diğer zemin dekorasyon ürünleri ile laminat parke ürününü ayıran ince üstünlükleri ayırt etmeniz gerekmektedir.

Laminat parke ürününün parke dekorasyon sektöründe diğer ürünlere göre üstünlüklerini aşağıda yazdım!

  1. Laminat parke renk çeşitliliği, desen, motif çokluğu müşterilerin ilgisini çekmiş talep patlaması yaratmıştır. Ayrıca laminat parke imalatı tasarlanabilecek her dekoratif görünümü yapabilecek teknolojiye sahiptir. Örneğin; Talep edilebilecek bütün ağaç desenlerinin laminat parke modeli yapılabilmektedir. Oysa ahşap parke, masif parke ürünlerinde renk, desen çeşitliliği oldukça azdır. Ağacın cinsi ve cilanın rengi ile sınırlıdır.
  2. Laminat parke yüzeyi çok sağlam bir yapıya sahiptir. Yüksek yoğunlukta ki insan trafiğinin olduğu yerlerde güvenle kullanılabilmektedir. Son yıllarda laminat parke üretim teknolojisinde ki inanılmaz gelişmeler sayesinde sinema, tiyatro, alış veriş merkezi, adli ve idari binalar gibi yoğun kullanım ve insan trafiğinin olduğu yerlerde montajı yapılabilmektedir. Oysa parke dekorasyon sektöründe diğer ürünler çizilmeye karşı dayanıklı değildir. Ahşap parke, masif parke ürünleri için çizilmeye karşı çok dayanıklı cila sistemleri geliştirilmiştir. Fakat pahalı, maliyeti çok yükselten ürünlerdir.

    Laminat parke montajı çok kısa bir zamanda yapılabilmektedir. Montaj çok pratik ve kolaydır. Neredeyse bir gün gibi kısa bir zamanda montajının yapılması dikkatleri üzerine çekmiştir. Hızlı ve kolay montaj, laminat parke satışında “bir günde zemin sloganıyla” satışları arttırmıştır.

    Laminat parke montaj sonrasında cila ve benzeri parlatıcı malzeme gerektirmeyen pratik bir üründür. Ahşap parke ve masif parke ürünlerinde montaj sonrası birkaç gün cila atma işleminin sürmesi… Cilanın kurumasının, kuruyan cilanın evin içinde bıraktığı kokunun gitmesinin beklenmesi laminat parke ürününün kısa bir zamanda sevilmesine ve yayılmasına neden olmuştur.

  3. Parke dekorasyon sektörünün en büyük sorunu ahşabın iyice kurutulmaması nedeniyle açma ve aralanma yapmasıdır. Oysa laminat parke ürününde buna benzer sorunlar yaşanmamaktadır.
  4. Gelişen laminat parke teknolojisi sayesinde artık yerden ısıtma sistemine uygun ürünler geliştirilmiştir. Yine betonun soğukluğunu üste geçirmeyi engelleyen ürünler kullanılmaya başlanmıştır.
  5. Laminat parke ağırlığa, yüke çok dayanıklıdır. İş yerlerinde ki ürün reyonlarına, raflara uygun yapıya sahiptir.
  6. Laminat parke iş yerlerinde, satış mağazalarında stoklama ve depolamaya çok uygun bir üründür. Ambalajlı yapısı ve uygun ebadı sayesinde nakli ve taşınması çok pratiktir.
  7. Laminat parkenin en önemli özelliği ekonomik olmasıdır. Diğer tüm zemin ve parke dekorasyon ürünlerine göre fiyatı ucuz, çok caziptir.

Değerli ziyaretçilerimiz yukarıda yazmış olduğum nedenler, laminat parke ürünü yıldızının parlamasına, sevilmesine, talep edilmesine, sektörde zirveye oturmasına neden olmuştur. Hiçbir ürün zirvede sürekli kalamamıştır. Yeni çıkan ürünler satış mağazalarında hak ettiği yeri mutlaka almıştır. Laminat parke teknolojisi sürekli kendisini yenileyerek zirvede kalmaya çalışmaktadır!
Yazar: Ahmet Kanburoğlu


Benzer Makaleler

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Dikkat: Yorum yâda sorunuzu gönderirken, yorum kutusuna yazınızı yazın.
Sonra; Yorumlama biçimi kutusundaki Profil Seçin Butonundan Name/URL linkini seçerek sadece adınızı yazın.
Yorum Göndere Basın!
Eğer yayınlanmaz ise tekrar Yorum Göndere Basın
Görüşlerinize önem veriyoruz!