Laminat parke ürününün hiç mi olumsuz yönü, zayıf tarafı yoktur?

Zemin dekorasyon sektöründe “ahşap parke, masif parke, rabıtalı döşeme, laminat parke, lamine parke, kalebodur, seramik…” gibi birçok ürün mevcuttur. Üretilen tüm yapı malzemelerinin hiç şüphesiz kullanılacağı alanlar vardır. Hiçbir ürün için “mutlak her sahaya en uygundur” ifadesini kullanamayız. Eğer her sahaya en uygun tek tip ürün olsaydı diğer zemin dekorasyon malzemeleri satılamaz üretimi durdurulurdu.

Yukarıda sizlere anlatmak istediğim; Yerine göre malzeme seçilir. Her malzemenin farklı özellikleri vardır. O halde bir ürünü tercih edebilmemiz için o ürünün olumlu, olumsuz tüm özelliklerini bilmemiz gerekmektedir. Eğer seçeceğiniz zemin dekorasyon ürününün tüm özelliklerini bilirseniz. İşinize uygun olup olmadığını daha iyi kavrayabilir ve ona göre tercihte bulunmuş olursunuz. Örneğin; Banyo gibi ıslak bir zeminde ahşap parke kullanmak; Ahşap parkenin suya dayanıklı olma yâda olmama gibi özelliğini bilmeme ile alakalı yanlış bir seçimdir.

Laminat parke ürünü sevilen, tercih edilen bir üründür. Müşterilerimizin çok bilinçlenmesine rağmen yanlış tercihlerde bulunduklarını görmekteyiz. Laminat parke ürününün olumlu özelliklerini sitemizde yazdım. Olumsuz özelliklerini bu makalemde yazarak seçim ve tercihlerinizde daha doğru kararlar vermenizi hedefliyorum.

Laminat parke ürününün olumsuz, diğer zemin dekorasyon ürünlerine göre zayıf yönleri!

  1. Laminat parke ürünü hiçbir zaman ahşabın doğallığı ile boy ölçüşemez. Ahşap yüzde yüz doğal bir malzemedir. ( Cila malzemesi hariç ) Laminat parke ürünü de ağaçtan üretilmektedir. Fakat doğal olmayan katkı malzemeleri de üretimde kullanılmaktadır.
  2. Zemin dekorasyon sektöründe birçok ürün montaj sırasında teraziye alınır. Örneğin; Rabıtalı döşeme zemini, beton üzerine serilen beşe beş ağaç ızgaralar ile teraziye alınır. Oysa laminat parke zemin şapı çok düzgün “sıfır hata” olmalıdır. Laminat parke montajında en önemli unsur zemin düzgünlüğüdür. Zemin düzgünlüğü konusunda laminat parke ürününün hiçbir esnekliği yoktur.
  3. Laminat parke şapı tam kuru olmalıdır. Tam kuru olma özelliği tüm yapı malzemelerinde aranır. Islaklık, rutubet ve nem ahşap asıllı tüm ürünlerin düşmanıdır.
  4. Su laminat parkenin en zayıf yönüdür. Su laminat parkenin en büyük düşmanıdır.
  5. Laminat parke, beton soğukluğunu direk aldığı için halk arasında soğuk bir malzemedir. Soğuk olmaması için ısı yalıtım malzemeleri laminat parke montajında kullanılmalıdır.
  6. Laminat parke, masif parke ve lamine parke ürünlerine göre basit bir malzemedir. Lüks konut sektöründe genellikle kullanılmamaktadır. Lüks konut sektöründe ağırlıklı sanatsal parke, lamine parke, masif parke ürünü kullanılmaktadır. Laminat parke ekonomik ürün olduğu için zemin dekorasyon sektöründe sıradan ürün derecesine inmiştir. Şüphesiz lamine parke ile yarışacak ekonomik değeri çok yüksek laminat parke markalarının olduğu unutulmamalıdır.
  7. Laminat parke ürününde basit arızaların tamiri mümkündür. Fakat silinip tekrar cila atılamadığı için yenilenemeyen bir üründür. Eskidiğinde atılması ve yenilenmesi gerekmektedir. Oysa ahşap parke çürümedikten sonra silinip cila atıldığında ilk günkü görünümünü kazanır.
  8. Laminat parke ürünü ömrü kısadır. On, onbeş yıl sonra yenilenmesi gerekebilir.

Sonuç: Parke dekorasyon işiniz mi var! Montaj yapmayı düşündüğünüz ürünün uzun ömürlü ve dekoratif olmasını mı istiyorsunuz? Satın alacağınız ürünün tüm özelliklerine dikkat ederek kararınızı verin! Profesyonel yardım almayı ihmal etmeyin. En önemlisi; Yetkili satıcının, üretici fabrikanın tavsiyelerini önemle dikkate alın!
Yazar: Ahmet Kanburoğlu


Benzer Makaleler

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Dikkat: Yorum yâda sorunuzu gönderirken, yorum kutusuna yazınızı yazın.
Sonra; Yorumlama biçimi kutusundaki Profil Seçin Butonundan Name/URL linkini seçerek sadece adınızı yazın.
Yorum Göndere Basın!
Eğer yayınlanmaz ise tekrar Yorum Göndere Basın
Görüşlerinize önem veriyoruz!