Laminat parke ürünü satın alırken garanti belgesi istemeli miyiz?

Değerli site ziyaretçilerimiz. Mail yolu ile bir okurumuz güzel bir soru sormuş! Sizlerinde istifade edebilmesi için soruyu aynen yazıyorum!

Soru: Laminat parke kutuları üzerinde 5 yıl – 10 yıl – 15 yıl garantili laminat parke yazıları yazmaktadır. Üretici laminat parke fabrikası bu yazıları yazdığına göre garanti belgesi vermek zorunda değil mi? Laminat parke fabrikaları biz müşterilere parke satın alırken garanti belgesi veriyor mu? Garanti belgesi satıcı bayiden isteyelim mi?

Cevap: Doğrusu sorunuz çok güzel, mantıklı ve müşteri açısından haklı bir soru! Laminat parke fabrikaları garanti belgesi doldurmak yâda vermek zorunda mı sorusunun yanıtını sanırım hukukçular verebilir. Bu konuda hiç bir bilgim yoktur. Fakat kutuların üzerinde 10 yıl garantilidir yazması parke için hukuken bir güvencedir. Tüketici hakları açısından bir ispattır.

Siz, laminat parke satın alırken garanti belgesinin doldurulup doldurulmadığını sorabilirsiniz. Satın almış olduğunuz laminat parke markasının böyle bir uygulaması varsa sorun ve alın. Kimi laminat parke fabrikası garanti belgesi doldurtma uygulaması yaparken, kimileri yapmamaktadır.

Dikkat edin, laminat parkenizi yetkili satıcı bayiden satın alın, aynı firmaya montajını yaptırın ki sizle fabrika arasında köprü vazifesi yapabilsin. Fatura alın, fatura üzerinde ayrıntılı bilgi olmasına dikkat edin.

Genel gerçek ve laminat parke garanti geleneği şudur; Laminat parke arızalarının hemen hepsini parkeyi satın aldığınız firma gidermektedir. Düzgün, geri hizmeti ile bilinen, müşteri diyalogları, referans kaynakları iyi olan bayilerden parkenizi satın alın. Laminat parkeyi bir satıcıdan alarak, ustalığını sıradan, ilk ulaşabildiğiniz ustaya yaptırırsanız tamiratlarda sorun yaşamanız kaçınılmazdır.
Yazan: Ahmet Kanburoğlu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Dikkat: Yorum yâda sorunuzu gönderirken, yorum kutusuna yazınızı yazın.
Sonra; Yorumlama biçimi kutusundaki Profil Seçin Butonundan Name/URL linkini seçerek sadece adınızı yazın.
Yorum Göndere Basın!
Eğer yayınlanmaz ise tekrar Yorum Göndere Basın
Görüşlerinize önem veriyoruz!