Laminat parke ürünü için garanti kapsamına girmeyen arızalar nelerdir?

Laminat parke garanti kapsamı; Satın alacak müşteriler açısından tam olarak bilinmeyen, yetkili satıcı bayii tarafından abartılan suiistimale açık bir konudur. Laminat parke garanti kapsamını iyice öğrenebilmek için yazmış olduğum makaleleri, sizlerden gelen soru ve cevapları iyi okumalısınız!

Konumuza dönersek… Laminat parke ürünü için garanti kapsamına girmeyen arızaların neler olduğunu inceleyelim!

  1. Güneş ışınlarından uzun bir zaman korunmayan laminat parke ürününde oluşabilecek renk solmaları, renk atmaları, deformasyonlar garanti kapsamına girmez! Örneğin: Kiraya verilmek için bekletilen bir dairenin aylarca güneşliksiz direk güneşe maruz kalması laminat parkede deformasyonlar oluşturabilir. Bu tip arıza garanti kapsamına girmez.
  2. Oda sıcaklığının normal değerlerin üzerinde tutulması, direk güneş ışını, elektrikli ısıtıcıların yere çok yakın olması ve tabanın normalden çok fazla ısınması, soba altlarına yalıtım kullanılmaması gibi nedenler ile laminat parkenizde oluşabilecek açmalar, aralanmalar ve kabarmalar garanti kapsamına girmez.
  3. Laminat parkeyi su basması garanti kapsamına girmez.
  4. Islak, nemli, nem alan ortamlara laminat parke montajı yapılması. Neme ve suya bağlı kabarma, açma ve tüm deformasyonlar garanti kapsamına girmez.
  5. Temizlik yapılırken çok sulu paspasların kullanılması. Çok sulu paspas çekilmesi ve kurulama yapılmamasına bağlı deformasyonlar, açma ve kabarmalar garanti kapsamına girmez.
  6. Laminat parke temizliği yapılırken tavsiye edilmeyen asitli, zararlı deterjanlar, tiner ve benzeri malzemelerin kullanılmasına bağlı deformasyonlar, solmalar, arızalar garanti kapsamına girmez.
  7. Kullanım hataları, metal sivri ucu olan eşyaların laminat parke üzerinde çekilmesi, ağır delici cisimlerin düşürülmesi gibi sebeplere bağlı arızalar garanti kapsamına girmez.
  8. Kum, taş, çakıl parçacıklarının laminat parke üzerinde bırakılması, üzerlerine basılmasına bağlı deformasyonlar garanti kapsamına girmez.
  9. Hatalı montaj yapılan laminat parke ürününde ilgili ilgisiz tüm arızalar garanti kapsamına girmez. Örneğin: Genleşme boşluğu bırakılmayan parke kabarmalarına bağlı deformasyonlar. Tavsiye edilmeyen küçüklükte kısa laminat parçacıklarının montajda kullanılmasına bağlı açma ve aralanmalar garanti kapsamına girmez.
  10. Laminat parke; Şilte, süpürgelik, kapı önü profilleri, çivi, silikon, şipşak yapıştırıcı gibi birçok parçaların bir araya getirilmesi ile oluşturulan dekoratif bir üründür. Laminat parke ürünü montajında fabrika tavsiyesi ve izni olmadan kullanılan yan malzemelere bağlı ilgili ilgisiz tüm arızalar garanti kapsamına girmez.
  11. Laminat parke ürünü stoklaması dikkat gerektiren bir üründür. Örneğin; Gerekmedikçe palet bozulmamalıdır. Palet bozulursa paketler yatık istiflenmelidir. Paket açmamaya, ambalajların yırtılmamasına özen gösterilmelidir. Depolamada, direk ve yoğun güneş ışınlarını laminat parke görmemelidir. Laminat parke ürünü oda ısısında muhafaza edilmelidir. Islak ve nemli ortamlarda depolama yapılmamalıdır. Bu ve benzeri depolama ve istifleme hatalarına bağlı laminat parke ürünü arızaları garanti kapsamına girmez.

Yazan: Ahmet Kanburoğlu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Dikkat: Yorum yâda sorunuzu gönderirken, yorum kutusuna yazınızı yazın.
Sonra; Yorumlama biçimi kutusundaki Profil Seçin Butonundan Name/URL linkini seçerek sadece adınızı yazın.
Yorum Göndere Basın!
Eğer yayınlanmaz ise tekrar Yorum Göndere Basın
Görüşlerinize önem veriyoruz!