Laminat parke kapı önü profili, Z profil, U profil, kot farkı profili, arızaları ve yapılabilecek tamir yöntemleri!

Laminat parke ürünü montajında, montajın yapılacağı yere göre yardımcı yan malzemeler kullanılır.
Kapı önü profili, Z profili, U profili… gibi ürünleri; Laminat parke montajında kullanılan yan malzemeler arasında sayabiliriz.
Laminat parke yan malzemeleri kendiliğinden yapışkanlı olabileceği gibi silikon gibi yapıştırıcılar ile montajı yapılabilir.
Kapı önü profili, U profili, Z profili zamanla yâda çok kısa bir süre sonra yapışkanın özelliğini yitirmesine bağlı olarak yerlerinden kopabilirler.
Kopma kendiliğinden olabileceği gibi çarpma veya takılma gibi kazalar neticesinde de yaşanabilir.

Laminat parke ürünü yan malzemeleri “kapı önü profili…” arızalarını incelemeden önce aşağıdaki bilgileri bilmeniz de yarar vardır.

  1. Laminat parke ürünü kapı önü profilleri; Laminat parke montajı yapılırken oda geçişlerinde bırakılması gereken genleşme boşluklarının dekoratif olarak kapatılması amacıyla kullanılır. Laminat parkenin kendisi değil yardımcı elemanlarıdır.
  2. Laminat parke ürünü yan malzemeleri “kapı önü profili…” garanti kapsamına kesinlikle girmez.
    Laminat parke ürünü profilleri yapışkan, şipşak ve silikon ile yapıştırılarak montajı yapılır.
    Yan malzeme zamanla yerinden kopabileceği için parke profillerine garanti verilemez.

Laminat parke ürünü yan malzemeleri iki şekilde problem yaratabilir!
-1) Kapı önü profili, U profili, Z profili ve kod farkı profillerinin aşırı sıcak ve soğuk farkları nedeniyle yapışkanlarının kopmasıdır. Yâda üzerinde yürümeye bağlı, çarpma, sürtünme gibi nedenlerle laminat parke ürünü profillerinin yapıştığı yerlerden ayrılmasıdır.
-2) Kapı önü profillerinin zamanla deformasyona uğramasıdır. Renk atması, çizilmesi gibi…

Laminat parke ürünü yan malzemeleri “ kapı önü profili, Z profili, U profili, büyük alan bölme profili” arızalarının tamir yöntemleri nelerdir?

  1. Kapı önü profili, Z profili, U profili, büyük alan bölme profili üzerindeki renk desen tabakası çizilmiş, kazınmış ve renk atmışsa deformasyona uğramış demektir.
    Laminat parke ürünü yan malzemeleri deformasyona uğramış ise parke profillerini değiştirtmekten başka şansınız yoktur.
  2. Laminat parke ürünü yan malzemeleri deformasyona uğramadan yapışkanının özelliğini yitirmesine bağlı olarak yerinden kopması durumunda tekrar yapışkan ile montajı yapılmalıdır.
  3. Laminat parke ürünü yan malzemeleri deformasyonuna bağlı arızalarda, profil satın alıp hassas kesim yapamayacağınız için laminat parke ustasını çağırmalısınız.
  4. Laminat parke ürünü yan malzemeleri yapışkan özelliğini yitirmesine bağlı arızalarda(kopma ve yerinden ayrılma..) yeni bir ölçme ve kesim yapmadığınız için silikon ile yapıştırma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.
  5. Laminat parke ürünü yan malzemelerini şeffaf silikonla yapıştırdığınızda üzerine ağır bir malzeme koyarak bekletirseniz yapışma daha sağlıklı olacaktır.
  6. Laminat parke ürünü yan malzemeleri deformasyona uğradığında tamiratını laminat parke ustası yapmalıdır. Eğer evinize laminat parke ustası getirtemiyorsanız. Kendiliğinden yapışkanlı kapı önü profili satın alarak kapı genişliğine uygun ölçüde demir testere ile kesim yaparak montajı yapabilirsiniz.
    Eski profilleri sökerken kesim boyutlarını ölçü olarak kullanabilirsiniz.

Laminat parke profilleri ( yardımcı ürünler) koptuğu zaman, “Acaba satın aldığım laminat parke ucuz ve kalitesiz bir ürün müdür?” diye düşünmeyin.
Bu tip arızaların tamiri kolay ve pratiktir. Garanti kapsamına girmez.
Satın aldığınız firma müşteri memnuniyetini ön planda tutarak dilerse ücretsiz sorunu giderebilir. Yâda ücret talep edebilir.
Montaj sonrası laminat parkenizi kontrol ederek teslim aldıktan sonra yaşanabilecek yan malzeme arızalarından parkeciniz sorumlu değildir.
Yazar: Ahmet Kanburoğlu







Benzer Makaleler