Laminat parke ölçülmesi / Yorumlarınız

  • Laminat parke alan ölçüsü nasıl hesaplanır? Makalesine sizlerden gelen yorumları aşağıda yayınladık!
    Laminat parke alan ölçüsü nasıl hesaplanır? Sayfasını okumayan ziyaretçilerimizin ilkönce konuyu okumalarını tavsiye ediyorum! … SAYFAYI OKU!



  • Ömer Atalay
    Laminat parkenin alanının ölçülmesi, hesaplanması üç, beş iş bilmez ustamız tarafından abartılmışta abartılmış.
    Bazıları kendi dürüstlüklerini, doğruluklarını kanıtlamak amacıyla diğer ustaların yâda satıcıların fazla ölçtüklerini iddia etmekteler.
    Müşterilerin kafasının karışması ise gayet normaldir.
    Fakat önce güven ve itimat diyorum. Aldatan kendisini aldatmış olur.
    Laminat parke bayiinize inanmıyorsanız satın almazsınız. Yok, güveniyorsanız ödeyeceğiniz tutarı öğrenir işinize geliyorsa satın alırsınız.
    Üç kuruşluk laminat parke alışverişini memleket meselesi haline dönüştürmeyin!


    Emin Bal
    Laminat parke ölçülmesinde en güvenilir yol kutuları saymaktır. Kutuların kaç metre kare olduğu herhalde tartışılmaz!


    Okan Saka
    Emin Bal eğer sadece laminat parke kutuları üzerinde ki metraj hesaplanacaksa o zaman süpürgelik çakmayalım. Kapı önü de kullanmayalım.
    Arkadaşlar yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Süpürgelik sıfır kütle, hacmi yok, alanda doldurmuyor! Baksana hesaba bile katılmıyor!
    Muahhhhh…


    Hasan Tok
    Sadece laminat parke kutularını temel almak eksik hesaplama olur.
    İyi evi ölçün şap alan 80 m2 gelsin. Giden laminat parkeye bakıyoruz 78m2.
    2 M2 nerede? Süpürgeliğin örttüğü genleşme boşluğudur!
    Süpürgelik laminat parke ile ücretsiz gelmediğine göre hesaba alınmalı sanırım!
    En kolay ve adaletli yol her malzemenin kapatacağı alanın yaklaşık olarak hesaplanmasıdır.


    Ahmet Kanburoğlu
    Arkadaşlar dikkat edin!
    Eğer kullanılan malzeme ile laminat parke alanı ölçülmek isteniyorsa ana unsur şudur!
    Hangi malzemelerin kapladığı alanlar dikkate alınmalıdır incelenmelidir!
    Örneğin: Laminat parke şiltesi şap üzerinde alan kaplar ama hesaplamada dikkate alınmaz.
    Çünkü şilte ve laminat parke malzemesi aynı alanı kapatır. Yani şilte ve laminat parke ayrı, ayrı alanları örtmez! Aynı alanı örttüğü için örtülen tek bir alan hesap edilir.
    Süpürgelik ve kapı önü ise farklıdır. Süpürgelik laminat parke ile aynı alanı doldurmaz. Ayrı alanı kaplar. Laminat parke montajı sırasında bırakılması zorunlu olan genleşme boşluklarını örter. Şap alanı üzerinde % 2-3 lük bir alanı örter. Dolayısıyla hesaba dâhil edilmesinde her hangi bir anormallik söz konusu değildir.


    Ferhat Kurt
    Parke dekorasyon sektöründe, hiçbir müteahhit satın alacağı laminat parke için, yada mimarlar büyük projeli işlerde paket hesabı yapmazlar.
    Paket saymak küçük metrajlı işler için geçerli olabilir.
    Paket saymak amatörlüktür. Profesyonel satıcılar; Şu kadar paket gönderildi, iki tahta geri arttı ile uğraşamaz.
    Ayrıca müşterilerimiz belirsizlikten hoşlanmazlarda… İş bitimi acaba hesap kaç lira çıkacağını düşünmek dahi istemezler. İşin başında ödeyeceği fiyatı öğrenir. Sunulan teklif uygunsa satın alır.


    Ömer Yıldırım
    Paket saymak neden amatörlükmüş? Ben sayıyorum!
    Müteahhitte sayarak teslim alıyor.


    Ferhat Kurt
    Sen sayabilirsin birkaç müteahhitte sayabilir.
    Ama sizin yönteminizi parke dekorasyon sektöründe acaba yüzde kaçlık bir oran temsil ediyor.
    Müteahhit laminat parke kutusu saymaz. Saymaya fırsatı da, zamanı da yoktur!
    Laminat parke ölçmesinde tartıştığımız konu; Laminat parke ölçmesi yapılırken müşterilerin aldatıldığının iddia edilmesidir. Sizlerde satın alan kişinin aldatılmaması için kutu saymasının gerekliliğinden dem vuruyorsunuz.
    Peki müteahhit kutuları sayıyor da çalınmaması için başında mı nöbet tutması gerekiyor! Çok saçma bir mantık. Lütfen parke dekorasyoncu arkadaşlarımızı zan altında bırakmayalım.
    Laminat parke alan ölçüsünün cılkını da çıkarmayalım.
    Bu işler güven işidir. Herkes laminat parke satın alırken güveneceği firmayı da çok iyi bilir.


    Ömer Yıldırım
    Sayın Ferhat Kurt sizin müteahhitleriniz laminat parke satın alırken laminat parke kutusu sayıp parke teslim almıyor da ne yapıyor?


    Ferhat Kurt
    Parke dekorasyon sektöründe iki yol ile laminat parke satın alınır.
    Bir: Müşteri laminat parkesini kendi satın alır. Ustayı kendi bulur. Montajı yaptırır. Tüm getir, götür ve silikon, çivi gibi yan malzemeler ile uğraşır. Bu tarz laminat parke satışlarında müşterinin satın aldığı kutuları sayması gayet normaldir.
    İki: Müşteri laminat parkesini satın aldığı firmaya gider ölçülerini verir. Yâda ölçü aldırır. Ücretini sorar dilerse yaptırır.
    Büyük metrajlı işlerde de aynıdır. Malzeme ve ustalık ayrılabilir yâda götürü usul bir firmaya da verilebilir.
    Gelelim sizin sorunuza! Sayın Ömer Yıldırım bizim müteahhitlerimiz yâda sizin müteahhitleriniz diye bir şey yok!
    Proje önümüze konur, metraj söylenir tahmini zayiatı dikkate alarak fiyatımızı söyleriz. Bizim yapabileceğimiz bu kadarla sınırlıdır. Gerisi müşterinin tercihi doğrultusunda gelişir. Biz müşteri ile metraj ve ölçme, biçme ve zayiat tartışması yapmayız. Biz projeye uygun en iyi laminat parke markası üzerinde tartışırız.
    Ayrıca burada tartışmıyorum bildiklerimi, tecrübelerimi paylaşıyorum.
    Ne hikmetse işi olan, referansları olan kurumlar laminat parke satmayı yetiştiremiyor. Fakat özgüveni olmayan, iş alamayan kişiler anca birbirlerini hırsızlıkla suçluyorlar. Laminat parke ölçmesinde aldatılmayın başlıkları internette dolaşıyor. Katılmıyorum!!!


    Ahmet Kanburoğlu
    Laminat parke malzemesi satın almak ile laminat parke yaptırmak farklı bir konudur.
    Konuyu örnekler ile açıklayalım!
    Usta olabilirsiniz yâda müşteri… Bir parke dekorasyoncu firmadan laminat parke malzemesi satın alabilirsiniz. Yâda büyük bir yapı marketten kampanyalı olduğuna inandığınız laminat parkeyi satın alabilirsiniz. En nihayetinde ürün satın alıyorsunuzdur. Satın aldığınız kutuları saymanız gayet normaldir. Peki, bu kadar mı? Hayır!
    Yine sizin konuşmanıza yâda satıcının satış politikasına göre yollar vardır.
    Kimisi laminat parkeye, süpürgeliğe, şilteye ayrı, ayrı fiyat verir.
    Örneğin: Laminat parke 15 lira, şilte 0,30 lira, süpürgelik 0,70 lira diyebilir. Bu tarz satın almalarda bazen karışıklık olabiliyor. Müşteri tezgâhtara laminat parke kaç lira diye soruyor! Satıcı tezgâhtar sadece laminat parkenin fiyatını satış stratejisi olarak söylüyor.
    Kasada şilte ve süpürgelik fiyatlarıyla karşılaşıyor.
    Genellikle laminat parke malzeme satışlarında; Laminat parke, şilte ve süpürgelik fiyatları toplanarak söylenmez. Mantık şudur; Laminat parke, şilte, süpürgelik ayrı, ayrı fabrikalarda üretilen tamamlayıcı ürünlerdir. Dolayısıyla her birinin fiyatları ayrı, ayrı verilmelidir. Büyük satıcılar her malzemenin fiyatını en ufak ayrıntısına kadar ayırarak sunar. Genellikle satış stratejisi gereği laminat parke fiyatı üzerinde vurgu yapar. Yan malzemeleri saklar. Siz sormadan maliyete eklemez.
    Hatta bazıları laminat parkeyi ucuz satışa sunar fakat süpürgelik, şilte ve kapı önü profillerini pahalı satar.
    Bazı laminat parke satıcıları takım tabirini kullanır. Genellikle küçük satıcı parke dekorasyoncular bu yolu tercih eder. Laminat parkenin takımı x para der. Laminat parke, şilte ve süpürgelik fiyatın içindedir.
    Laminat parke satın alırken yukarıda da yazdığım gibi malzeme satın aldığınız için kutu saymanız kutuların üzeride ki metraja dikkat etmeniz gayet doğrudur. Fakat laminat parkenin işçiliğini metrekare birim fiyatı sorarak satın alıyorsanız. Laminat parke ölçme ve fiyatlandırması farklı, farklı olabilir. Fark kelimesine de takılıp kalmayın. Bir daireyi tüm ölçme geleneklerine göre ölçtürün bir yâda iki metre kare fark edecektir. Bu fiyat olarak çok küçük bir tutardır. İşçilik montaj ve geri hizmet düşünülecek olursa bu farka değil güven kriterine göre hizmet “iş ve malzeme” satın alın.


    Ömer Turan
    Sayın Ahmet Kanburoğlu “Laminat parke alan ölçüsü nasıl hesaplanır?” makalenizi okudum. Parke dekorasyon sektöründe uygulanan tüm yöntemleri yazdınız. Güzel bir çalışma olmuş, beğenerek okudum.
    Fazla ölçme suçlamasını genellikle usta arkadaşlarımız daha çok yapmaktadır. Kutu sayılması yöntemi mantıklı gibi görünse de eksik ve hatalı bir ölçme yoludur. Yukarıda bunu bazı arkadaşlarımız yorumlarıyla çok da güzel açıklamış.
    Şimdi soruyorum meslektaşlarıma hangi meslekte müşteri satıcıyı toplu iğneye varıncaya kadar hesaba çekebiliyor? Hangi satıcı iş sonu müşteriyle gereksiz gerginlik yaşamak isteyebilir ki!
    Düşünün işin başında ödeme koşullarını konuşamıyorsunuz. Metraj net belli değil. İş sonu paketler sayılacak falan fişman!
    Eeee birde müşteri insafına kaldınız. Toplam tutar 1039 lira tutuyor müşteri 1000 lira veriyor. Başında da net bir rakam konuşulmamış… Gereksiz tartışmalar. Peki, doğrusu nedir. Ölç, tahmini zayiatı koy, ekstra giderleri dikkate al yapabileceğin fiyatı söyle.


    Yakup Bakıcı
    Ömer Turan yorumuna canı gönülden katılıyorum. İş bitimi bırakın fazla para almayı hakkımızı dahi alamıyoruz. Küsuratlar kesiliyor. Hani metre kare çarpılacaktı. Fiyatlandırma iş sonuna kalırsa işiniz yaş.
    Ben %5 zayiat yöntemini savunuyorum. Laminat parke montajında zayiat vardır, süpürgelik de alan kapatır.
    Laminat parke alanını ölçerken, şap alanını ölçün %5 zayiatı ilave edin yapabileceğiniz fiyatı işin başında konuşun.


    Adsız
    Alacağınız ücreti laminat parke montajı sonuna bırakırsanız. İster istemez müşteri ile aranızda gerginlik yaşanacaktır.
    Hiçbir gerginlik çıkmasa bile en azından ayda bir kez hırsız gibi incelenir, irdelenirsiniz. Sorguya çekilmeniz de kaçınılmazdır.
    Abartmıyorum müşteri işi yaptırırken sorun yaratmaz para öderken sorun çıkarır. Kabala anlaşılan işlerde bile inşaattan artan paketler müşterinin gözüne batar. Ustam 3 paket laminat parke geri geldi der!
    Hal bu ki götürü anlaşılmış işin başında alınacak fiyat söylenmiştir. Meslekte herkes inşaata fazla kutu laminat parke getirir artan geri gelecektir. Bu kadar sıkıntılı bir başka meslek yok sadece parke dekorasyon sektöründe fiyatlandırma böyledir!


    Erkan Usta
    Yukarıda yazılan tüm yorumlara katılıyorum. Eve gidiyorsun, ölçüyorsun biçiyorsun anlaşıyorsun.
    Montaja giderken haliyle birkaç kutu fazlalık almalısın. İş bitimi artan malzemeler geri getirilirken ev sahibi hesaptan düş diyebiliyor. Müşteriye izah et diyeceksiniz. İzah, izahta nereye kadar!


    Adsız
    Arkadaşlar en doğru yol, götürü anlaşmaktır. Sorun yok, sıkıntı yok, hak yok, hukuk yok!
    Parke dekorasyon sektörü zevkli bir meslektir.
    Mesleğimizde çatlak sesler tabii ki olacaktır. Fakat bu kadar sorun varmış gibi lanse etmeye gerekte yoktur! Laminat parke ölmede, fiyat vermede kimse kimseyi çalmaz, aldatmaz.
    Hiçbir ölçü tam ve nette olmaz. Ayrıca hiçbir akıllı müşteri birkaç metrekarenin hesabını da yapmaz. On yıl garantili bir üründe satıcı ile dost ayrılmak gereklidir. Normalde evinize mobilya alıyorsunuz, binlerce lira ödüyorsunuz. Evine mobilya kurmaya gelen ustalara emek verdi diyerek bahşiş veriyorsunuz.
    Laminat parke aynı değil mi? Daha fazla emek zahmet, taşıma, incelik, sanat yok mu?
    Yok zayiat hesap edildi. Yok, süpürgelik hesap edildi dersen, elli liranın hesabını tutarsan, laminat parkeci beni aldatıyor dersen, kaliteyi kendi elinle dilinle düşürmüş olmaz mısın? Yorumu okuyanlara bırakıyorum.


    Ahmet Kanburoğlu
    Laminat parke ölçme ve fiyatlandırma konusu basit ama uzatılan bir konudur! Dileyen dilediği firma ile alış verişte bulunabilir.
    Dileyen dilediği fiyatlandırma metodunu da kullanabilir.
    Önemli olan karşılıklı rıza ve anlaşmadır. Bir birinize hırsızlık suçlaması yapmak ahlaki değildir.
    Öte yandan müşteriye fiyat verirken toplam alacağınız parayı söyle. Sözleşme yaparsan, en azından yapacağın işi ve fiyatını bir kâğıda dökersen daha sorunsuz olur kanaatindeyim.
    Eğer senden metre ve alan ölçüsü istenirse; Şap alanının net ölçüsünü ölç ve söyle. Sonra laminat parke şap alanında olabilecek tahmini zayiatı izah et. Dikkat et hem laminat parke şap alanını hem de zayiatını ayrı, ayrı üstüne basa, basa söyle. İyice izah et. En son şap alanı artı zayiat eşittir toplam laminat parke metrajını söyle. Müşteri yaptığın hesaplamanın genel gidişatını bildiğinde sorun yaşamazsın. Hak ve vebale de girmezsin!
    Götürü anlaşmak en güzelidir.
    Fakat %5 zayiat ilave etmek meslekte kullanılan bir yoldur. Benzer Makaleler

    3 yorum :

    1. Merhaba,
      31 mt salonum var sizlerden ricam malzemeyi alıp ustaya yaptıracağım kaç kutu gider altına malzeme ve çevre çıtası ne kadar gider yazarmisiz.
      Teşekkür ederim
      herkeze bereketli gün dilerim...

      YanıtlaSil
    2. Ahmet Kanburoğlu10 Ekim, 2012

      31 m2 alana kaç kutu laminat parke gider diye sormuşsunuz?
      Her laminat parke markası aynı metraj alan kapatmaz. Kimi laminat parke markası 1,80 m2 kimisi 2,50 m2 alan kapatır.
      Dolayısıyla almayı düşündüğünüz laminat parke markasını belirtin sorunuzun cevabını verelim. Yâda alacağınız laminat parke markasının kutusu üzerinde kaç metrekare kapattığı yazmaktadır. 31 m2 yi laminat parke kutusunun kapattığı alana bölerek kutu adedini hesaplayabilirsiniz. Süpürgelik takım olarak verilecektir. 12 boy süpürgelik size yetecektir. Dikkat edin eğer alanınız net ise 1 – 1,5 metrekare fazla alın parkeniz kesilerek fire verecektir. Ayrıca kaç kapınız varsa ona göre kapı önü profilide almalısınızdır. “1 boy kapı önü profili 3 kapı yapar.”

      YanıtlaSil
    3. Bu konu internette gözüme çarptı, herkes işin hilesi tarafında ,parke veya diğer işlerde hesaplama daima işçilik+malzeme+fire+sarf malzemesi+nakliye+yatay taşıma fiyatın içinde uygulanan alan metrajından hesap görülür............

      YanıtlaSil

    Dikkat: Yorum yâda sorunuzu gönderirken, yorum kutusuna yazınızı yazın.
    Sonra; Yorumlama biçimi kutusundaki Profil Seçin Butonundan Name/URL linkini seçerek sadece adınızı yazın.
    Yorum Göndere Basın!
    Eğer yayınlanmaz ise tekrar Yorum Göndere Basın
    Görüşlerinize önem veriyoruz!