Hangi renk laminat parke almalıyım. Laminat parke de renk ve desen seçimi !

Laminat parke ürününün, diğer zemin dekorasyon ürünlerine göre en önemli üstünlüğü renk ve desen (seçenek) çokluğudur. Laminat parke sektörü her yıl yeni renk ve modeller geliştirerek, dekorasyon sektöründe gözde ürün olma özelliğini korumaktadır. Son yıllarda geliştirilen renk, desen modelleri, derzli laminat parke çeşitleri, laminat parke ürünü satın almanın ne kadar doğru bir seçim olduğunu bizlere gösterdi.

Laminat parke ürünü kalite kriterlerini öğrendiniz. Bugüne kadar öğrendiğiniz bilgiler doğrultusunda ve güvendiğiniz laminat parke satış mağazası ile birlikte, size en uygun laminat parke markasını da belirlediniz. Sıra; laminat parke markasından daha zor bir tercih yapmaya gelmiştir. Müşterilerimizin en çok zorlanarak karar verdikleri konu; “Hangi renk ve model laminat parke almalıyım?” sorunudur.

Bir türlü karar veremiyorsunuz, aklınızdan geçen soru; “ Evimi bir kere yaptırıyorum, en güzel olan deseni seçmeliyim, acaba hangi renk en çok satılıyor? En popüler olan model hangisidir? Gibi birçok soru zihninizde uçuşuyor. Hata yapmamak için çevrenizde ki herkese danışıyorsunuz. “Laminat parke alacağınız yere ısrarla hangi rengi almalıyım?” Sorusunu soruyorsunuz. Aslında bu soruyu, sormamanız gereken herkese sormuşsunuzdur. Karar vermesi gereken asıl kişi sizsinizdir. Ne komşunuz, ne de diğer arkadaşlarınızın hiçbirisinin görüşü önemlide değildir. Çünkü bu evi siz kullanacaksınız. Sizin seçtiğiniz renk, alabileceğiniz en doğru renk ve desen çeşididir.

Laminat parke renk ve deseni konusunda, profesyonel olarak yardım almak istiyorsunuz. Bizlerin görüşlerini çok önemsiyorsunuz. Mutlaka dikkat etmeniz gereken bir kaç ipucu istiyorsanız.

Laminat parke almak için satış mağazasından içeri girdiğinizde, ilk gözünüze çarpan renk ve modeli alın. Her zaman ilk beğenilen renk, doğru karardır. Daha sonra beğenilen, model üzerinde ki yorumlar sizi yanlış kararlara, size ait olmayan zevk ve isteklere itebilir. Unutmayın herkes size kendi iç dünyasındaki albeni duygusundan yola çıkarak tavsiyelerde bulunacaktır. Siz ise kendi iç dünyanıza dönerek, ilk beğendiğiniz renk ve desen üzerinde karar kılarak, dış etkenleri bertaraf etmiş olursunuz.
Unutmayın; Laminat parke seçerken; hiçbir renk ve desen yanlış ve değersiz değildir. Her renk ve desen laminat parkenin kullanıldığı, kullanılmasının en uygun olduğu mutlaka bir yer vardır. Ayrıca; Laminat parke seçerken hiçbir renk ve desen moda veya demode değildir. Laminat parke fabrikaları satılmayan renk ve desen üretimini durduruyorlardır.

Laminat parke renk ve desen seçiminde en çok karşılaştığım soru; “Hangi yere hangi tip laminat parke uygun düşer” sorusudur. Bu sorunun cevabını aşağıda maddeler halinde açıklayalım.

  1. Laminat parke montajı yapılacak alanın büyüklüğü çok önemlidir. Montaj yapılacak alan küçük ise tercihen; açık renk tonlu laminat parke kullanılmalıdır. Çünkü koyu renk laminat parkeler kullanıldığı mekânı olduğundan daha küçük gösterirler. Açık renkli laminat parkeler montajı yapılan mekânı olduğundan daha büyük gösterirler.
  2. Laminat parkede koyu renkler tozu, kir ve lekeleri daha çok belli eder.
  3. Eşya renk uyumunda zıtlıklar olsun, örneğin eşyamız koyu bir eskitme ise laminat parke rengimiz daha açık tonlarda olursa daha uyumlu görünür.
  4. Koyu renk ve desen laminat parke çizik ve deformasyonu, açık renk ve desen parkelere göre daha çok belli eder.
  5. Egzotik tonlu koyu renk laminat parkelerin görüntü kalitesi daha iyidir. Müşterinin gözüne hitap eder, fakat temizliği ve bakımı açık tonlu laminat parkelerden daha zordur.
  6. Yeterli derece de güneş görmeyen, aydınlatması az olan mekânlarda, açık tonlu laminat parke tercih etmelisiniz. Eğer aydınlatması yetersiz olan yerlerde koyu tonlu laminat parke kullanırsanız, mekânı olduğundan küçük gösterir.

Laminat parke renk ve desen konusunda bilmeniz gereken diğer bir husus; Laminat parke üzerinde ki desen dilim sayısıdır. Tek strip( Planck ), 2 strip ve 3 strip olarak üç ana grupta inceleyebiliriz.
Planck yani tek strip de desen bir bütündür, dilimlere ayrılmamıştır. Tek ve uzun bir parça görünümü hâkimdir.
2 stripte; 2 dilim ve 3 stripte 3 dilim şeklinde desen tasarımı yapılmıştır. Daha parçalı bir görüntü hâkimdir.
Bu seçeneklerin hangisi iç dünyanıza hitap ediyorsa o modeli almalısınız!
Yazar: Ahmet Kanburoğlu


Benzer Makaleler