Laminat parkemde ki sorunun garanti kapsamına girip girmediğini kime sormalıyım? Laminat parke arızasında nereye müracaat edilir?

Laminat parke ürünü garantisi, garanti kapsamı maalesef siz müşterilerimiz tarafından tam olarak bilinmiyor! Tüketici, garanti kapsamına giren bir arıza durumunda kime başvurulması gerektiğini karıştırıyor!

Laminat parke arızası sorunu ile karşı karşıya kaldığınızda evvela parkeyi satın aldığınız bayiinize ulaşın. Küçük çaplı, şişme, kabarma ve açma problemlerinizi yetkili satıcı bayisi çözecektir. Laminat parke sektöründe üretici fabrikanın eli, kolu, ayağı satıcı bayiler olduğuna göre, bayii sorunlarda da yetkili servis gibi davranır! Dikkat; Parkenizi satın aldığınız yerin yetkili satıcı bayii olmasını sizlere önemle tavsiye ediyorum. Fabrika, bayisine müdahalede bulunabilir. Bayisinin bayiliğini iptal etmesi fabrika için yaptırım kuvvetidir. Yandan firmalara fabrika müdahalede bulunamaz.

Yukarıda yazdıklarım laminat parke piyasasında genel olarak yapılandır. Arıza durumunda laminat parkeyi satın aldığınız firmaya gidiyorsunuz. Firma arızanın garanti kapsamına girip girmediğini araştırıyor. Garanti kapsamına girmiyorsa; Bayii arızayı ücretli, dilerse ücretsiz tamirini yapar. Garanti kapsamına giriyorsa; Bayi fabrikada yetkili kişiye ulaşır. Laminat parkede üretim ile ilgili bir sorun olduğunu bildirir. Fabrika sorunun montaj, kullanım yâda malzeme kaynaklı olup olmadığını görmek için uzman gönderir. Eğer sorun ürün kaynaklı ise laminat parke değiştirilir. Yok, ürün kaynaklı değilse sebebini belirterek garanti kapsamına girmediğinin izahatını yapar. Eksper üretim kaynaklı arızanın olup olmadığını fabrikaya numune göndererek laboratuar da incelenmesini isteyebilir. Yâda kendi kanaatini kullanarak laminat parkenin değişmesini sağlar.
Yazar: Ahmet Kanburoğlu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Dikkat: Yorum yâda sorunuzu gönderirken, yorum kutusuna yazınızı yazın.
Sonra; Yorumlama biçimi kutusundaki Profil Seçin Butonundan Name/URL linkini seçerek sadece adınızı yazın.
Yorum Göndere Basın!
Eğer yayınlanmaz ise tekrar Yorum Göndere Basın
Görüşlerinize önem veriyoruz!